4 Temmuz 2014 Cuma

Eserin Adı : Öğretmenim Mori'yle Salı Buluşmaları - Hayattaki En Büyük Ders
Eserin Orjinal Adı : Tuesday With Morrie
Yazar : Mitch Albom
Yayınlanma Tarihi ve Yeri : 1999,İstanbul
Sayfa Sayısı : 191
Puanım : 4.5
Konusu : 
- Yaşam
- Aile
- Evlilik
- Toplum
- Merhamet
- Ölüm
- Korku
- Açgözlülük
- Yaşlanma
- ve Anlamlı Bir Yaşam Felsefesi
üzerine hasta yatağındaki yaşlı bir profesörle eski bir öğrencisi arasındaki içtenlik ve bilgelik dolu konuşmalar.
ABD'de iki yıldır en çok satan kitaplar listesinden inmeyen, elinizden bırakamayacağınız bir kitap...
Alıntı : 
"Günümüzde aile dışında, kişilerin üzerine basabileceği bir temel, güvenli bir zemin yok. Hastalandıktan sonra bunu çok iyi anladım. Eğer ailenizden sevgi, ilgi ve destek görmüyorsanız, hayatta bir şeyiniz yok demektir. Sevgi çok önemli. Ünlü şair Auden'in de söylediği gibi, 'Birbirinizi sevmezseniz yok olursunuz.' ""Birbirinizi sevmezseniz yok olursunuz." diye not aldım. Bunu gerçekten Auden mi söyledi?
"Birbirinizi sevmezseniz yok olursunuz." diye tekrarladı Mori. "Doğru değil mi? Çok doğru. Sevgisiz kanatları kırık kuşlar gibiyiz."

Kitap Hakkındaki Yorumum :
Kitap bana hediye olarak geldi. Çok sevinmemin yanı sıra kişisel gelişim kitaplarını seven birisi olarak hemen okumaya başladım. Hayata sıkı sıkıya bağlı olan bir sosyoloğun ALS hastalığına yakalanmasını, vücudu yavaş yavaş tükenirken beyninin hala ne kadar dinç olduğunu ve ölüme karşı savaşında hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmadığını anlatan sihirli kitaplardan bir tanesi. Dans etmeyi seven kıpır kıpır Mori'nin en çok sevdiği şey olan okuldaki derslerini bırakmasının yanı sıra evine ve yatağına bağlı kalmaya başlaması, biriktirdiği dostlarında kendisini yalnız bırakmayarak ölüme giden yolda o canlılığını mümkün olduğunca yitirmeden son anı kucaklaması. Hayata, ölüme, dostluğa ve istediklerinle harmanlanan bir dünya kurmanın ölürken arkamıza bakmadan, gönül rahatlığıyla sonsuzluğa gidebileceğimizi anlatan, yaşayamaya devam edenler için harika bir kitap. Dolu dolu yaşamaya, para eksenli hayatlarımızdan başımızı uzatıp gerçek isteklerimizi yapmaya bir an önce başlamalıyız. Hayat kısa. Bu şahane kitabı okuyun derim. Sevgilerle..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder